Mercats del Món

Els mercats s√≥n el menjar i tot all√≤ que s‚Äôhi pot comprar. Per√≤ els mercats s√≥n tamb√© intercanvi, conviv√®ncia, punt de trobada, cultura, coneixement, festa…

Els mercats s√≥n els colors, els sabors, les olors, les textures, els sons…

S’ha dit que els mercats són l’eix que mou el món. La vida ha girat i continua girant al voltant dels mercats: els mercats són la vida.

A La Contrasenya comprem sempre als mercats de la ciutat. Des de la Concepció fins a Santa Caterina, passant per Fort Pienc o el Poblenou. També fem  incursions a  Sant Antoni, el Ninot,  la Boqueria i Galvany.

Les ciutats són els seus mercats. No es coneix una ciutat si no s’ha visitat algun dels seus mercats.

Europa conserva amb √®xit rotund la venda¬†al bell mig de¬†carrers i places de ciutats grans i petites. La majoria de ciutats disposen de bons mercats¬†permanents¬†coberts i de parades¬†peri√≤diques¬† a l’aire lliure.

Arreu del m√≥n, el dia de mercat continua sent un esdeveniment festiu i solemne. Els compradors hi accedeixen amb tota mena de transport. A pobles del Atlas encara es poden veure rengleres d‚Äôases portant homes cap a la compra (i venda) de productes, de la¬† mateixa manera que es feia als pobles de Catalunya en temps pret√®rits. A √Äfrica, a Centream√®rica, a¬† punts d‚Äô√Äsia…. els camions i pickups d‚Äô√ļs col¬∑lectiu transporten la gent a peu dret. I a les √†rees riberenques d’algunes zones, com ara els deltes d’Indoxina, ¬†les barques i barcasses prenen el protagonisme comercial.

Mostrem a continuaci√≥ una selecci√≥ d’imatges de mercats.

4 comentaris a l'entrada: Mercats del Món

 1. Oriol Poch Mora diu:

  Si us plau, això té una pinta inmillorable, digueu-me quin rang de preus teniu.
  oriol

 2. LLuis alsina diu:

  Quiero impresionar a unos amigos, y me han comentado la originalidad de vuestro Restaurante.
  Agradeceria información y precios para 10 comensales e información de alguna persona con quien
  pueda comentar dudas.
  Atentamente l’alsina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *