Mercats del Món

Els mercats són el menjar i tot allò que s’hi pot comprar. Però els mercats són també intercanvi, convivència, punt de trobada, cultura, coneixement, festa…

Els mercats són els colors, els sabors, les olors, les textures, els sons…

S’ha dit que els mercats són l’eix que mou el món. La vida ha girat i continua girant al voltant dels mercats: els mercats són la vida.

A La Contrasenya comprem sempre als mercats de la ciutat. Des de la Concepció fins a Santa Caterina, passant per Fort Pienc o el Poblenou. També fem  incursions a  Sant Antoni, el Ninot,  la Boqueria i Galvany.

Les ciutats són els seus mercats. No es coneix una ciutat si no s’ha visitat algun dels seus mercats.

Europa conserva amb èxit rotund la venda al bell mig de carrers i places de ciutats grans i petites. La majoria de ciutats disposen de bons mercats permanents coberts i de parades periòdiques  a l’aire lliure.

Arreu del món, el dia de mercat continua sent un esdeveniment festiu i solemne. Els compradors hi accedeixen amb tota mena de transport. A pobles del Atlas encara es poden veure rengleres d’ases portant homes cap a la compra (i venda) de productes, de la  mateixa manera que es feia als pobles de Catalunya en temps pretèrits. A Àfrica, a Centreamèrica, a  punts d’Àsia…. els camions i pickups d’ús col·lectiu transporten la gent a peu dret. I a les àrees riberenques d’algunes zones, com ara els deltes d’Indoxina,  les barques i barcasses prenen el protagonisme comercial.

Mostrem a continuació una selecció d’imatges de mercats.

4 comentaris a l'entrada: Mercats del Món

 1. Oriol Poch Mora diu:

  Si us plau, això té una pinta inmillorable, digueu-me quin rang de preus teniu.
  oriol

 2. LLuis alsina diu:

  Quiero impresionar a unos amigos, y me han comentado la originalidad de vuestro Restaurante.
  Agradeceria información y precios para 10 comensales e información de alguna persona con quien
  pueda comentar dudas.
  Atentamente l’alsina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *