Comparteix:   

La Contrasenya: Recepta de caponata siciliana

La caponata és un dels plats habituals en la cuina siciliana. Es tracta d’una mena de samfaina. O de pisto. O de ratatuille.  La singularitat de la caponata és que porta olives. I que l’albergínia és la seva ànima. Es pot cuinar una samfaina sense albergínia, però no posar- ne a la caponata seria un pecat.  L’abundant presència d’albergínia contribueix a donar-li un to fosc. I si les olives  són negres, encara s’enfosquirà més. Unes branquetes d’api  és un altre dels ingredients destacats.

Al Club Gastronòmic La Contrasenya en fem sovint per acompanyar alguns plats. Per exemple, el bacallà confitat. Però ens agrada molt amb els calamars. I com que és tan gustosa, també la servim sola, com un dels petits entrants del nostre menú degustació.  La caponata vol una cocció lenta. Quan més caramel·litzats estiguin els seus ingredients, millor.   Nosaltres el que fem primer es sofregir l’albergínia trossejada fins que quedi ben cuita. A part sofregim tomàquet, pebrot vermell, ceba i l’api.  El pebrot vermell és prescindible. Un cop tenim el sofregit,  ho  barregem amb l’albergínia i hi afegim les olives. I que tot plegat doni unes quantes voltes més. Sovint també hi introduim unes quantes tàperes.   No cal dir que per fer aquesta recepta tan mediterrània, l’oli millor que sigui d’oliva.  A La Contrasenya, l’oli és de les nostres pròpies oliveres.  En alguns restaurants de Sicília hi posen al damunt una mica de bottarga en làmines fines o ratllada.  La bottarga està feta a base d’ous de tonyina assecats. Aquí, tenim la moixama. Tant la bottarga com la moixama encareixen el preu del plat.  Unes fulletes d’alfàbrega fresca donaran més color a la presentació.

La Contrasenya és un restaurant amagat en un taller d’art. Per accedir cal saber la contrasenya.  Per reserves, trucar al 695560321, o correu:  contrasenyarestaurant@gmail.com

Aquesta caponata porta olives verdes, però es pot fer amb tot tipus d'olives.

Aquesta caponata porta olives verdes, però es pot fer amb tot tipus d’olives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *